Claas Arion 640

09.01.2010 11:34

» Traktor CLAAS ARION 640 CEBIS

Dokonalý komfort s výkonem až 180 k

Nový traktor CLAAS ARION 640 s maximálním výkonem motoru až 180 k Vám přináší novou dimenzi v komfortu ovládání a obsluhy. Motory Deere Power System splňující emisní limity EURO III, vybavené 4ventilovou technikou rozvodu, vysokotlakým vstřikováním Common Rail, turbodmychadlem VGT s variabilní geometrií či recirkulací spalin s EGR ventilem.

Jedinečný systém navyšování výkonu

CPM (Claas Power Management), který jako jediný na trhu navyšuje výkon motoru až o 20 k i při těžkých tahových pracích jako je orba, podmítka nebo předseťové zpracování půdy již od pracovní rychlosti 6 km/h. Přídavný výkon motoru je navíc uvolňován v 5 krocích po 6 koních, což umožňuje eliminovat zbytečné navyšování maximálního výkonu, a tím spotřebu paliva i při částečné zátěži traktoru. V případě maximální zátěže je uvolněno najednou všech 20 koní přídavného výkonu.

24x24 rychlostních stupňů řazených pod zatížením

Traktory ARION jsou standardně vybaveny nejmodernější variantou převodovky HEXASHIFT používané v traktorech AXION. K dispozici tak bude 24x24 rychlostních stupňů řazených pod zatížením, bez použití spojkového pedálu, ovládaných patentovaným ovladačem DRIVESTICK umístěným v loketní opěrce. Lahůdkou je automatické řazení HEXACTIVE a režim ECO, díky kterému dosáhnete rychlosti 40 km/h v otáčkách motoru pouze 1900 n/min.

Hydraulický systém obsahuje 3 hydraulická čerpadla, kterým vévodí axiální pístový hydrogenerátor s nejvyšším průtokem 110 l/min. Vývodový hřídel je standardně vybaven 4 rychlostním rozsahem otáček 540/540E/1000/1000E ot/min s elektrohydraulickým zapínáním pracuje s automatikou zapínání v závislosti na poloze ramen zadního TBZ. Standardem zůstává automatické zapínání uzávěrky diferenciálu a pohonu přední nápravy a také reverzace pod zatížením.

Komfort s velkým K

Kabina je odpružena ve 4 bodech a její vybavení je obdobné jako u vyšší třídy traktorů AXION. Kromě ergonomicky geniálního ovládání DRIVESTICK, je tento akční model vybaven palubním počítačem CEBIS. Přehledný barevný displej Vás nejen informuje o provozních datech traktoru, ale umožňuje i systém řízení zakázek známý zejména ze sklízecích mlátiček CLAAS. Uložena jsou tedy data o čase práce, záběru stroje, obdělané ploše a spotřebě paliva. Vyhodnocena může být spotřeba paliva za časovou jednotku (l/h), na plochu (l/ha) a výkonnost (ha/h). Veškerá data mohou být přenesena do PC a vyhodnocena jako podklad pro archivaci, nebo jako podklad pro výpočet mzdy operátora.

Jako komfortní výbava jsou navíc k dispozici: klimatizace, chladnička na 1,5 l láhev, pneumatická sedačka řidiče, sedadlo spolujezdce a rádio s přehrávačem MP3 Bluetooth USB. Pro precizní zemědělství může být traktor vybaven GPS Pilotem nebo řízením EYE DRIVE, které pomocí vpředu umístěné kamery navádí traktor například na sbíraný řádek.

 

Traktory řady ARION nejsou nejlevnějšími traktory ve své třídě, ale zvažte sami - potřebujete mít v provozu nejlevnější traktor, nebo traktor s nejlepším poměrem ceny a užitečné výbavy v kombinaci s novou dimenzí komfortu?

—————

Zpět